Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Finanțelor anunță cum va fi folosit împrumutul din PNRR

Ministerul Finanțelor anunță cum va fi folosit împrumutul din PNRR

Senatorii și deputații au început, la ora transmiterii știrii, dezbaterea pe proiectul de lege privind bugetul de stat pe anul 2022. „Nu avem raportul comisiei de buget”, a spus Violeta Alexandru.

Ministerul Finanțelor anunță cum va fi folosit împrumutul din PNRR
Sursa foto: Hepta | SportPictures / Andreea Alexandru


de Georgiana Adam    |    22 Dec 2021   •   18:03

 Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că în acel moment, la care face referire Alexandru, era vorba doar despre prezentarea de Nicolae Ciucă a proiectului de buget.

„Suntem la prezentare, dar ne puneți să votăm un proiect de ordine de zi care se referă la ceva ce ni ne-ați pus la dispoziție”, a insistat Alexandru. Premierul Nicolae Cioucă a început să prezinte proiectul de lege pentru aprobarea bugetului de stat pe 2022.

Comisiile de specialitate din Parlament au aprobat un raport favorabil pentru proiectul bugetului de stat pe anul 2022.

În favoare au votat 23 de parlamentari, iar împotrivă nouă senatori și deputați. Raportul comisiilor de specialitate a fost aprobat cu 23 de voturi 1„pentru”, nouă „împotrivă” și nicio abținere.

Proiectul de buget pentru anul 2022 este configurat pe următorul cadru economic comunicat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză: creștere economică de 4,6%; Produs Intern Brut pe anul 2022 de 1.317,3 miliarde de lei; inflație medie anuală de 6,5%; câștig salarial mediu brut de 6.095 lei pe lună.

USR ar putea atacat bugetul de stat pe 2022 la CCR. „Este o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în buget”, spune vicepreședintele USR, Dan Barna.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor PNRR imprumut
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close