Antena 3 CNN Actualitate Protest la uşa austerităţii. Angajaţii din administraţie s-au dus la Ministerul de Finanţe să ceară salarii decente

Protest la uşa austerităţii. Angajaţii din administraţie s-au dus la Ministerul de Finanţe să ceară salarii decente

Un protest sonor avea loc, marţi dimineaţă, sub geamurile Ministerului de Finanţe. Această instituţie este responsabilă cu elaborarea bugetului de stat pe 2021, un buget care, deşi neadoptat încă, prezintă toate semnele austerităţii.

Protest la uşa austerităţii. Angajaţii din administraţie s-au dus la Ministerul de Finanţe să ceară salarii decente
02 Feb 2021   •   11:45

Aproximativ 100 de persoane au venit la minister pentru a cere majorarea cu cel puţin 100 de lei net a salariului minim şi creşterea punctului de pensie cu 40%.

Protestatarii sunt angajaţi în ministere şi în administraţia locală.

Oamenii au afişat pancarte cu mesaje prin care cer un salariu minim decent. Ei resping măsura îngheţării salariilor în sectorul de stat şi spun că îngheţarea înseamnă, de fapt, scădera drastică a veniturilor.

Protestatarii se plâng şi de faptul că responsabilii din ministere nu discută cu ei.

"I-am votat şi au uitat de unde au plecat. Vrem în primul rând dialog social, de la preşedinte la ministru. Dacă vor coborî printre oameni, vom găsi soluţii. În 2020, din 53 de alimente în coşul minim pentru un trai decent s-au scumpit 52. Acum s-au scumpit din nou, toate, şi ne întoarcem în perioada de tristă amintire a anilor 2010 - 2011", a declarat la  Antena 3 Romică Gârneaţă, liderul Cartel Alfa Galaţi.

Protestele declanşate de la jumătatea lunii trecute de această centrală sindicală vor continua în perioada următoare.

 

×
Subiecte în articol: protest Ministerul Finantelor
Parteneri
arcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor
x close