Antena 3 Actualitate Ministerul Finanţelor Publice a atras, vineri, 60 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice a atras, vineri, 60 de milioane de lei de la bănci

de S.T.    |    08 Mar 2019   •   13:40
Ministerul Finanţelor Publice a atras, vineri, 60 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice a atras, vineri, 60 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 635 milioane de lei, la o dobândă de 4,08% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark cu o maturitate reziduală de 52 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 170 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi în valoare de 2,47 miliarde de lei de la băncile comerciale, în luna martie, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,8 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 270 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna februarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 570 milioane de lei de lei. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close