Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Predoiu, anunț de ultimă oră pentru candidații înscriși pentru șefia DNA, DIICOT și Parchetul General

Cătălin Predoiu, anunț de ultimă oră pentru candidații înscriși pentru șefia DNA, DIICOT și Parchetul General

Update: Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat că în cursul zilei de astăzi, până în ora 12, va anunța numele candidaților intrați în cursa pentru conducerea DIICOT, DNA și PG.

Cătălin Predoiu, anunț de ultimă oră pentru candidații înscriși pentru șefia DNA, DIICOT și Parchetul General
24 Dec 2019   •   09:19

„Până în ora 12 veți avea și numele. Eu mă bucur că sunt mulți candidați. Sunt persoane care sunt cunoscute unele dintre ele, cu experiență. (...) Am fost optimist că vor fi candidați pentru aceste funcții. Iată că optimismul meu a fost realist. Mă bucur că mai mulți procurori și-au asumat această responsabilitate și că au intrat în cursă. Pentru acest fapt ei merită felicitări. Nu este simplu să iei o astfel de decizie. (...) Așteptăm acum interviurilor”, a spus Predoiu la sediul MJ.

Cătălin Predoiu, anunț de ultimă oră pentru candidații înscriși pentru șefia DNA, DIICOT și Parchetul General

Știrea inițială: Ministerul Justiţiei urmează să anunţe, marţi, candidaţii care s-au înscris în cursa pentru numirea procurorilor-şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Pe 2 decembrie, Ministerul Justiţiei a anunţa că a declanşat procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.

"Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 2 decembrie - 22 ianuarie 2020, la sediul său din Bucureşti, strada Apolodor, numărul 17, sectorul 5, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţiilor vacante de conducere, respectiv: procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", se preciza în anunţul publicat pagina de internet ministerului.

Conform calendarului, candidaţii şi-au putut depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până pe 23 decembrie inclusiv.

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 decembrie, urmând ca, în perioada 14- 17 ianuarie 2020, candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie 2020.

"Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi", se menţionează în anunţ. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close