Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Justiţiei reacţionează în cazul extrădării lui Ghiţă. Ce documente au fost trimise în Serbia

Ministerul Justiţiei reacţionează în cazul extrădării lui Ghiţă. Ce documente au fost trimise în Serbia

Ministerul Justiţiei reacţionează în cazul extrădării lui Ghiţă. Ce documente au fost trimise în Serbia
27 Mar 2018   •   19:07

Ministerul Justiţiei a publicat pe site-ul oficial o precizare amplă în care menţionează ce documente a transmis către Ministerul Justiţiei din Serbia, pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă. 

"Precizări cu privire la informațiile suplimentare solicitate de Ministerul Justiției sârb pentru soluționarea cererii de extrădare a lui Sebastian GHIȚĂ

Instanța competentă din Serbia a apreciat faptul că sunt necesare unele informații suplimentare în vederea soluționării cererii de extrădare a lui Sebastian GHIȚĂ, Ministerul Justiției sârb transmițând o solicitare în acest sens Ministerului Justiției român.

Adresa emisă de către Ministerul Justiției sârb a fost înregistrată la Ministerul român al Justiției la data de 27 februarie 2018. Pentru a fi în măsură să răspundă solicitărilor autorităților sârbe, Ministerul Justiției, după traducerea în limba română a solicitării, a înaintat-o de îndată instanței române competente, Curtea de Apel Ploiești, în vederea furnizării elementelor de răspuns.

După primirea unui răspuns complet al instanței române, la data de 7 martie 2018, și după traducerea în limba sârbă a acestuia, la data de 8 martie 2018, Ministerul Justiției român a înaintat prin fax respectivul răspuns către Ministerul Justitiei din Serbia, având confirmarea transmiterii prin fax.

Întrucât documentele urmau sa fie înaintate și in original, Curtea de Apel Ploiești le-a transmis la data de 21 martie 2018, fiind expediate in aceeași zi prin curier rapid către Ministerul Justitiei din Serbia.

Documentele au fost primite, conform fișei de expediție, la data de 23 martie 2018, la Ministerul Justiției din Serbia. Precizam faptul că, în materia extrădării, deși corespondența este transmisă între autoritățile centrale, respectiv cele două ministere de justiție, documentele primite și transmise pe aceasta cale trebuie înaintate de către Ministerul Justiției din statul solicitat către instanța competenta pentru a decide asupra extrădării", se arată în document.

×
Parteneri
Cutremur devastator cu sute de morţi şi clădiri prăbuşite în Turcia
x close