Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Justiției reia procedura de selecție a procurorului general

Ministerul Justiției reia procedura de selecție a procurorului general

Ministerul Justiției reia procedura de selecție a procurorului general
10 Apr 2019   •   15:30

Ministerul Justiției reia procedura de selecție a unui nou procuror general al României. Anunțul apare la puțin timp după ce cei patru candidați la concurs -Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu- au susținut interviurile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Niciunul nu pare să fi fost pe placul lui Toader.
 

Update: Contre între Tudorel Toader și Augustin Lazăr la interviul pentru funcția de procuror general.

”În trecutul meu profesional se poate uita oricine...” a spus Tudorel Toader.

”Și al meu” a răspuns Augustin Lazăr.

”Din nefericire pentru dumneavoastră, l-au răscolit...” a continuat ministrul Justiției.

”Eu zic ca din fericire. Trebuie să știe totul. Eu sunt transparent...” a afirmat procurorul general.

Update: Augustin Lazăr a spus că nu are emoții la interviu și că asul din mâneca sa este ”procedura publică și transparentă”.

Știrea inițială

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu - susţin miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

Interviurile încep la ora 9,00 şi vor fi transmise în direct pe site-ul Ministerului Justiţiei. 

Fiecare candidat va avea la dispoziţie aproximativ 30 de minute pentru a face o prezentare a Ministerului Public, a eventualelor disfuncţii şi vulnerabilităţi identificate, dar şi propuneri de remediere a acestora, după care vor răspunde întrebărilor puse de membrii comisiei de examinare. 

Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, în vederea obţinerii avizului, urmând ca, după obţinerea acestuia, Tudorel Toader să înainteze propunerea preşedintelui României. 

Daniel Horodniceanu a candidat pentru al doilea mandat la şefia DIICOT şi a fost respins de ministrul Tudorel Toader. Totodată, el candidează şi pentru funcţia de procuror european din partea României. 

Gabriela Scutea a fost adjunctul Laurei Codruţa Kovesi, în vremea când aceasta era procuror general. 

Marian Drilea este procuror la DIICOT Braşov, el fiind cel care l-a anchetat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar în dosarul "Motorina". 

Tudorel Toader a declanşat, în octombrie 2018, procedura de revocare din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close