Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Mediului: Incendii de cabluri, mase plastice și deșeuri menajere lângă București

Ministerul Mediului: Incendii de cabluri, mase plastice și deșeuri menajere lângă București

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Sintești-Vidra, lângă București, unde au fost descoperite mai multe focare active si alte câteva abia stinse, incendii de cabluri, mase plastice, deșeuri menajere.

Ministerul Mediului: Incendii de cabluri, mase plastice și deșeuri menajere lângă București
Sursa foto: Ministerul Mediului
22 Mar 2020   •   15:35

Focarele au fost stinse cu ajutorul echipelor de intervenție și, după finalizarea rapoartelor, acestea vor fi înaintate instituțiilor de cercetare penală.

”Față de precedenta perioadă analizată, în ultimele 24 ore concentrațiile de PM10, PM2,5 și NO2 au crescut mai puțin în perioada de seară (20:00-23:00) și pe perioadă mai scurtă, fapt datorat și condițiilor meteo care au favorizat dispersia poluanților. Totuși, având în vedere concentrațiile ridicate înregistrate în noaptea de 20 spre 21 martie, concentrația medie zilnică a PM10 a depășit, în ziua de 21 martie, valorile limită la stațiile B1 și B6. Maximul concentrației medii zilnice a fost 58.97, la stația B1”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Comisarii de mediu se vor afla permanent pe teren și vor depune toate eforturile pentru a destructura activitățile care generează poluare în capitală.

Pentru ceilalți poluanți monitorizați nu sunt observații privind evoluția, concentrațiile acestora fiind sub valorile limită.

×
Subiecte în articol: ministrul Mediului poluare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close