Antena 3 Actualitate Ministerul Mediului: Teritoriul României nu va fi afectat de incendiile din zona Cernobîl

Ministerul Mediului: Teritoriul României nu va fi afectat de incendiile din zona Cernobîl

de Redacția Antena 3    |    27 Mar 2022   •   22:55
Ministerul Mediului: Teritoriul României nu va fi afectat de incendiile din zona Cernobîl
Sursa foto: Getty Images

Ministerul Mediului și Administrația Națională de Meteorologie anunță că teritoriul României nu va fi afectat de incendiile de pădure din zona Cernobîl.

Peste 10.000 de hectare de pădure au luat foc astăzi în zona de excludere a Cernobîlului, a avertizat un oficial ucrainean. Lyudmila Denisova, comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului, a declarat că incendiile au dus la un nivel crescut de poluare radioactivă a aerului, potrivit The Independent.

Autoritățile române anunță că împreună cu specialiștii europeni monitorizează evoluția efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.

Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene - Monitorizarea Radioactivității de Mediu, care urmărește permanent indicatorii la nivel european, a confirmat, duminică seară, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul întregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina, potrivit Mediafax.

Specialiștii ANM și cei din Agenția Națională pentru Protecția Mediului - ANPM monitorizează permanent evoluțiile și vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european.

×
Subiecte în articol: Cernobîl incendii Minnisterul Mediului

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close