Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii: 28 de oameni au murit de frig şi 330 au fost găsiţi îngheţaţi

Ministerul Sănătăţii: 28 de oameni au murit de frig şi 330 au fost găsiţi îngheţaţi

Ministerul Sănătăţii: 28 de oameni au murit de frig şi 330 au fost găsiţi îngheţaţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Feb 2012   •   12:52

Alte patru persoane au murit de frig, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul deceselor cauzate de vremea rea ajunge la 28 de persoane, informează un comunicat de presă emis, sâmbătă, de Ministerul Sănătăţii (MS).

”În ultimele 24 de ore, au mai fost înregistrate alte 4 decese, în județele Cluj, Vrancea, Mureș și Suceava. De la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi, și până în prezent, la nivel național s-au înregistrat 28 decese din cauza hipotermiei severe", se arată în comunicatul emis de MS.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 329 de persoane fără adăpost şi cu hipotermie au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale.

Dintre acestea, 148 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate - căciuli, mănuşi etc.

Este recomandat ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close