Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii: 39 de români au murit din cauza frigului

Ministerul Sănătăţii: 39 de români au murit din cauza frigului

Ministerul Sănătăţii: 39 de români au murit din cauza frigului
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
de M.Z.    |    06 Feb 2012   •   12:47

Încă cinci oameni au murit de frig în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul deceselor cauzate de vremea rea ajunge la 39 de persoane, informează un comunicat de presă emis, luni, de Ministerul Sănătăţii (MS).

”La nivel naţional, s-au mai înregistrat cinci decese în judeţele Bihor, Botoşani, Vâlcea şi Timiş (2), astfel încât numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la  avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi, şi până în prezent, se ridică la 39”, se arată în comunicatul emis de MS.

În plus, în prezent se mai află în evaluare alte două cazuri de deces înregistrate în Bucureşti, existând suspiciunea de intoxicare cu monoxid de carbon.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 224 de persoane fără adăpost şi cu hipotermie au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale.

Dintre acestea, 134 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig,  să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. 


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close