x close

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la spitalul din Galaţi. Infecţiile instraspitaliceşti au ucis doi oameni

de M.Z.    |    31 Aug 2011   •   20:59
Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la spitalul din Galaţi. Infecţiile instraspitaliceşti au ucis doi oameni 418 Foto: Intact Images

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Spitalul Judeţean Galaţi, unde doi pacienţi au murit din cauza unei infecţii intraspitaliceşti. A treia persoană afectată de bacteria din spital se află acum în stare bună, spun cei din conducerea unităţii sanitare, care neagă faptul că germenele ar fi fost fatal bolnavilor.

Bacteria descoperită în Spitalul Judeţean Galaţi afectează doar bolnavii cu un sistem imunitar extrem de scăzut, susţin medicii din conducerea unităţii medicale. Aceştia spun că pacienţii care s-au infectat în spital ar fi murit oricum.

Dacă nu vor putea să ţină sub control îmbolnăvirile, specialiştii ar putea lua în calcul demolarea spitalului, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări.

Direcţia de Sănătate Publică, dar şi Ministerul Sănătăţii, au demarat deja o anchetă. Medicii dau asigurări că infecţia nu a plecat din sala de operaţii.

Pentru a proteja pacienţii internaţi în spital, conducerea a luat mai multe măsuri, inclusiv izolarea zonei unde a apărut infecţia. Bolnavii în stare critică însă nu pot fi apăraţi de bacterie.

Ancheta ar trebui să fie finalizată până la începutul săptămânii viitoare.

Citeşte mai multe despre:

ancheta Ministerul Sanatatii spital Galati morti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati