Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii anunţă inspecţii în toate spitalele şi demararea unei licitaţii pentru avertizoare de fum

Ministerul Sănătăţii anunţă inspecţii în toate spitalele şi demararea unei licitaţii pentru avertizoare de fum

Ministerul Sănătăţii anunţă inspecţii în toate spitalele şi demararea unei licitaţii pentru avertizoare de fum
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Aug 2010   •   13:01

Începând de săptămâna viitoare, toate spitalele din ţară vor fi inspectate de comisii mixte de control, pentru verificarea respectării normelor de prevenire a incendiilor, iar Ministerul Sănătăţii va face o licitaţie pentru avertizoare de fum, potrivit unui comunicat de presă remis vineri.

"Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat Ordinul comun cu Ministerul Administraţiei şi Internelor privind constituirea comisiilor mixte de control în toate unităţile sanitare de pe întreg teritoriul României, indiferent dacă sunt descentralizate sau nu, referitoare la respectarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor", se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Comisiile vor fi formate din reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit Ministerului Sănătăţii, aceştia vor avea obligaţia ca, în termen de 10 zile de la data constituirii, să întocmească un raport complet asupra deficienţelor constatate în fiecare unitate sanitară, acestea urmând să fie remediate de urgenţă.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Cseke Attila a dispus ca Ministerul Sănătăţii să demareze o amplă licitaţie pentru achiziţionarea unor avertizoare de fum care vor fi montate în toate unităţile sanitare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close