Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii continuă campania de prevenire a cancerului de col uterin

Ministerul Sănătăţii continuă campania de prevenire a cancerului de col uterin

Ministerul Sănătăţii continuă campania de prevenire a cancerului de col uterin
Sursa foto: Vaccin
25 Oct 2009   •   11:44

Părinţi din toată ţara care nu au avut curaj anul trecut să-şi vaccineze fiicele s-au întâlnit sâmbătă cu medici şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru a se informa.

Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a explicat părinţilor că ?aceste infecţii cu virusul HPV sunt asimptomatice, nu dor, nu înţeapă, nu sângerează, iar dacă se întâmpla asta vorbim de un cancer invadat. Nu trebuie să aşteptăm, e o greşeala pentru copii noştri?. Părinţi din toată ţara au venit la întâlnirea cu medicii. N-au avut curaj anul trecut să-şi vaccineze fiicele, în prima campanie, acum însa vor sa se informeze.

Lipsa de informaţie, spun medicii a transformat prima campanie într-un eşec. Din cele 110.000 de eleve care au vârste între 9 si 11, doar 2.600 au fost vaccinate, în condiţiile în care rata mortalităţii din cauza cancerului de col uterin este în România de şase ori mai mare decât media europeană şi reprezintă a doua cauză de deces în patologia oncologică femininăm după cancerul la sân.

Începând din luna iunie, părinţii şi diriginţii de clasă au fost invitaţi la discuţii cu medicii. De asemenea, a fost pus la dispoziţie un numar de telefon, pentru cei care doresc să afle mai multe detalii.

Campania de vaccinare se va derula, cu condiţia ca peste 50% dintre părinţi sa fie de accord cu imunizarea.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cancer de col uterin
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close