Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii cumpără un milion de doze de vaccin antigripal. Cine are prioritate la vaccinare

Ministerul Sănătăţii cumpără un milion de doze de vaccin antigripal. Cine are prioritate la vaccinare

Ministerul Sănătăţii cumpără un milion de doze de vaccin antigripal. Cine are prioritate la vaccinare
Sursa foto: Foto: mendmed.com
de M.Z.    |    19 Oct 2011   •   22:58

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion doze de vaccin antigripal în valoare de 11 milioane lei, pentru vaccinarea gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează un comunicat remis presei. Vaccinarea va începe în luna noiembrie.

"Am alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de 11 milioane de lei. Achiziţia vaccinului gripal se va face în două etape. În prima etapă, direcţiile de sănătate publică achiziţionează, la nivel local, un număr de aproximativ 270.000 doze de vaccin gripal, urmând ca restul de 730.000 doze să fie cumpărate de către minister în cadrul unei licitaţii publice care a fost deja demarată (…)", a declarat miercuri, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC, arată un comunicat al Ministrului Sănătăţii.

Campania Ministerului Sănătăţii de imunizare gratuită se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în spitale.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu oscilaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Conform datelor raportate de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, până în prezent nu s-a confirmat niciun caz de gripă.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close