Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii: Medicii vor elibera reţete compensate şi gratuite începând de marţi

Ministerul Sănătăţii: Medicii vor elibera reţete compensate şi gratuite începând de marţi

Ministerul Sănătăţii: Medicii vor elibera reţete compensate şi gratuite începând de marţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Iun 2011   •   12:50

Medicii de familie renunţă oficial la proteste. Aceştia vor semna noile contracte cu casele de asigurări de sănătate la începutul săptămânii viitoare. De marţi, toţi medicii de familie vor elibera reţete pentru medicamente compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către medici de specialitate.

Reprezentanţii medicilor de familie l-au informat vineri, pe ministrul Cseke Attila că le recomandă doctorilor să depună dosarele pentru semnarea contractelor şi că de marţi se vor elibera reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi trimiteri.

"Reprezentanţii Patronatului Naţional al Medicilor de Familie şi cei ai Asociaţiei Medicilor de familie l-au informat vineri dimineaţă pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, că recomandă medicilor de familie să depună dosarele în vederea semnării contractelor", informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Începând de marţi, toţi medicii de familie vor începe să elibereze reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate.

"Salut decizia medicilor de familie şi le mulţumesc pentru dialogul pe care l-am purtat în aceste săptămâni şi pentru faptul că au ales să se gândească în primul rând la pacienţii lor, aşa cum le-am solicitat în toate întâlnirile noastre. Sunt conştient că asistenţa medicală primară reprezintă un capitol important în sistemul de sănătate şi vom sprijini mai mult acest sector", a declarat ministrul Cseke Attila.

 

 

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close