Antena 3 CNN Actualitate Situaţie revoltătoare în pandemie. În plină criză de paturi ATI, sute de ventilatoare zac nefolosite în depozitul companiei UNIFARM

Situaţie revoltătoare în pandemie. În plină criză de paturi ATI, sute de ventilatoare zac nefolosite în depozitul companiei UNIFARM

Ministerul Sănătăţii a cumpărat 400 de ventilatoare extrem de necesare în tratamentul bolnavilor care fac forma gravă a infecţiei cu COVID însă 99% dintre aceste dispozitive zac nefolosite.

Situaţie revoltătoare în pandemie. În plină criză de paturi ATI, sute de ventilatoare zac nefolosite în depozitul companiei UNIFARM
Sursa foto: hepta
de Carmina Pricopie    |    09 Apr 2021   •   13:08

Această situaţie stupefiantă a fost relevată în urma unei investigaţii Antena 3.

Achiziţia celor 400 de ventilatoare s-a realizat prin intermediul companiei UNIFARM. Din cele 400 de ventilatoare, doar trei au ajuns să doteze paturile unor spitale, pe baza solicitării acestora.

Compania a confirmat oficial într-un răspuns pentru Antena 3 că 397 de ventilatoare stau în depozit, nefolosite. 

Asta, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii nu a achiziţionat, anul trecut, niciun pat ATI, iar în primele luni din 2021 se laudă că a cumpărat 460.

Situaţie incredibilă: Ventilatoarele zac în depozit iar medicii se chinuie să trasforme UPU în săli ATI

"Citind raportul ministrului Vlad Voiculescu, aflăm că România  a achiziţionat 460 paturi ATI. Nu înţelegem unde sunt aceste paturi, cu ce bani s-a realizat achiziţia. Am mai aflat că Ministerul nu a achiziţionat anul trecut niciun pat.

Am vrut să aflăm cum a fost posibil ca în 2021 să achiziţioneze peste 400 de paturi în condiţiile în care anul trecut nu a achiziţionat niciun pat.

Îi aştept pe cei de la Ministerul Sănătăţii să răspundă, pentru că se împlinesc cele 30 de zile prevăzute de lege pentru a răspunde la solicitare.

E strigător la cer că aceste ventilatoare stau în depozitele Unifarm, pentru că în fiecare zi auzim medici care spun că transformă Unităţile de Primiri Urgenţe în săli ATI.

Misterul Sănătăţii ar trebui să dirijeze ventilatoarele către spitale, dar nu a făcut-o

Aceste paturi ATI nu sunt simple paturi. Ele sunt echipate cu ventilatoare, infuzomate, injectomate. Sunt echipamente foarte scumpe iar parte din ele sunt achiziţionate de UNIFARM.

Dacă Ministerul ar lua aceste ventilatoare de la UNIFARM, dacă ar mai lua nişte injectomate de la DSU şi ar mai cumpăra pe parcurs nişte echipamente pentru a dota aceste paturi care sunt deja în spitale probabil că s-ar crea mai multe locuri ATI pentru pacienţii cu COVID aflaţi în stare gravă.
UNIFARM nu a cumpărat paturi sau injectomate, ci doar ventilatoare, foarte importante în lupta cu SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătăţii ar trebui să le dirijeze către spitale", a explicat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close