Antena 3 Actualitate Ministerul Sănătății: "Vaccinarea în masă anti-COVID-19 va începe cel mai devreme în primăvară”

Ministerul Sănătății: "Vaccinarea în masă anti-COVID-19 va începe cel mai devreme în primăvară”

de Claudia Popovici    |    02 Dec 2020   •   19:35
Ministerul Sănătății: "Vaccinarea în masă anti-COVID-19 va începe cel mai devreme în primăvară”
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat, miercuri, că vaccinarea întregii populaţii împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021. Primii care vor fi vaccinaţi sunt lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan a precizat că bătălia cu virusul se desfăşoară pe două fronturi: zona de prevenţie şi îngrijirea bolnavilor în secţiile spitaliceşti de boli infecţioase.

"România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan

Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie

"Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară.

Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale. Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie.

Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate", a afirmat, miercuri, Horaţiu Moldovan, în dezbaterea prilejuită de Ziua mondială SIDA şi intitulată "Programul de tratament HIV în al doilea val COVID".

Situaţia epidemiologică de la nivelul UE la se degradează de la zi la zi

Potrivit secretarului de stat, situaţia epidemiologică de la nivelul UE "se degradează de la zi la zi, populaţia fiind expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2, iar România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare şi autorităţile trebuie să se adapteze permanent la noi şi noi măsuri de gestionare a acestei situaţii aproape de catastrofă", scrie agerpres.ro.

Dezbaterea "Programul de tratament HIV în al doilea val COVID" a fost organizată de Federaţia UNOPA, în parteneriat cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Prof. Dr. Matei Balş", Centrul Român HIV/SIDA şi Academia Europeană de HIV/SIDA.

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 va fi gratuită și voluntară

Guvernul a adoptat în ședința de vineri seara strategia de vaccinare anti-Covid-19. Aceasta va fi gratuită și voluntară, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

”Este un act normativ care pregătește această campanie de vaccinare, extrem de importantă, singura soluție pentru a pune capăt acestei pandemii și sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziție cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptate de Guvern, au fost stabilite grupurile prioritare.

Principalelele categorii de personal care vor fi vaccinate împotriva SARS-Cov-2 sunt următoarele: personalul din domeniul sănătății, din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecțiilor cu SARS-Cov-2 și personalul din alte domenii cheie, esențiale pentru buna funcționare a societății”, a declarat, sâmbătă dimineața, Ionel Dancă, potrivit Mediafax.

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close