x close

Ministerul Sănătăţii: Vom semna contractul-cadru, dar fără criteriile de internare propuse de CNAS

de Antena3.ro    |    31 Mai 2011   •   16:33
Ministerul Sănătăţii: Vom semna contractul-cadru, dar fără criteriile de internare propuse de CNAS 429 Foto: INTACT Images
Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru Agerpres că ministerul va semna contractul-cadru, dar fără criteriile de internare propuse de Casa de Asigurări de Sănătate, rămânând valabile cele din 2007.

Criteriile pentru internarea în spitale nu se vor pune în aplicare.


Grigore a precizat că premierul Emil Boc a fost informat de punctul divergent şi s-au discutat modalităţile de finanţare a spitalelor după clasificarea acestora.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a fost chemat în cursul zilei, la Palatul Victoria, pentru a purta o discuţie cu premierul Emil Boc pe tema proiectului care stabileşte noi condiţii de internări în spitale. La discuţii a participat şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu este de acord cu criteriile de internare în spitale, printre care pierderea subitã a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale sau febrã mare. Ministrul Cseke Attila consideră cã propunerile CNAS sunt subiective, nu sunt realiste şi sunt imposibil de aplicat.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati