Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Transporturilor: Directorul ARSVOM, reținut de DNA, va fi revocat din funcţie

Ministerul Transporturilor: Directorul ARSVOM, reținut de DNA, va fi revocat din funcţie

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, va fi revocat mâine din funcţie, după ce a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, a transmis Ministerul Transporturilor în această seară.

Ministerul Transporturilor: Directorul ARSVOM, reținut de DNA, va fi revocat din funcţie
de Adelina Miron    |    30 Iun 2021   •   22:39

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, salută demersurile făcute de DNA pentru investigarea faptelor de corupţie.

„De la începutul mandatului, am spus că e nevoie de toate instituţiile statului pentru a face curăţenie”, a afirmat Drulă.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea de Director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare ((A.R.S.V.O.M.), împreună cu alţi inculpați ar fi constituit un grup infracțional care ar fi avut ca scop achiziția, cu fraudarea legislație primare în materie, de către instituția pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiți la recepția finală.

De menționat este faptul că, societatea câștigătoare a licitației doar „ar fi mimat” construcția acelor nave, în realitate acestea fiind achiziționate la jumătate de preț de la o societate comercială din Estonia.

Pentru contribuția sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close