Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Transporturilor plateşte din buget reabilitarea căilor ferate, deşi a primit fonduri europene

Ministerul Transporturilor plateşte din buget reabilitarea căilor ferate, deşi a primit fonduri europene

Ministerul Transporturilor plateşte din buget reabilitarea căilor ferate, deşi a primit fonduri europene
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Dec 2010   •   16:08

Ministerul Transporturilor plăteşte aproape 15 milioane de lei pentru reabilitarea unor poduri şi tuneluri de cale ferată, deşi a primit fonduri europene pentru a face asta, scriu ziariştii de la Jurnalul Naţional! Uniunea Europeană ne oferă 170 de milioane de euro pentru aceste lucrări. Cu toate acestea, 2010 lasă CFR-ul în pragul colapsului, cu datorii de zeci de milioane la stat şi niciun ban din fondurile europene investit în infrastructură.

Cele aproape 15 milioane de lei de la bugetul de stat vor fi folosite pentru reabilitarea a cel puţin trei poduri cu probleme. Astfel, pentru Podul Cârţişoara de pe linia Braşov - Podu Olt, statul a alocat 3,5 milioane de lei în speranţa că anul viitor se va circula cu viteză normală în zonă.

Tot în categoria priorităţi, Ministerul Transporturilor a inclus şi un pod aflat pe o linie inoperabilă, construit pe ruta Buda-Slănic. Pentru acesta, statul va plăti peste 2 milioane de lei, fără TVA.

Statul va cheltui cel mai mult pe reabilitarea podului de pe linia Ploieşti - Dorneşti, dintre staţiile Suceava Nord şi Dorneşti. Pentru repararea acestuia, se vor plăti aproape 9 milioane de lei, fără TVA.

Pentru reabilitarea tuturor acestor poduri, statul român a avut la dispoziţie nu mai puţin de 170 de milioane de euro, timp de cinci ani, de la Uniunea Europeană. Niciun cent nu a fost investit însă în infrastructura feroviară, scrie Jurnalul Naţional.

 


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close