Antena 3 Actualitate Ministerul Transporturilor pregăteşte modificarea tarifelor pentru roviniete. Ce se schimbă

Ministerul Transporturilor pregăteşte modificarea tarifelor pentru roviniete. Ce se schimbă

18 Ian 2017   •   16:12
Ministerul Transporturilor pregăteşte modificarea tarifelor pentru roviniete. Ce se schimbă
Sursa foto: foto: pixabay.com

Dacă rovinetele pentru autoturisme şi micobuzele de marfă rămân neschimbate, oficialii guvernamentali pregătesc şoferilor modificarea unor taxe privind circulaţia camioanelor şi noi roviniete pentru autocare. Ministerul Transporturilor a pregătit o lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, document ce a fost publicat în Monitorul Oficial în noiembrie 2016.

Potrivit actului normativ, tarifele rovinietei se schimbă pentru anumite categorii de vehicule pentru transportul mărfii.  În cazul vehiculelor de transport de marfă cu 3,5 tone sub masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mică sau egală cu 7,5 tone, tariful pentru rovinietă se modifică. Rovinieta de o zi şi cea de 12 luni, rămâne aceeaşi, respectiv 4 euro şi 320 de euro, dar pentru şapte, 30 şi 90 de zile tarifele se modifică. Astfel, rovineta valabilă şapte zile va costa 16 euro, cea de 30 de zile 52 de euro şi de 90 de zile va costa 92 de euro.

Continuarea, pe Capital.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close