Antena 3 CNN Actualitate Ministru al Agriculturii, demisie după ce a participat la un eveniment alături de alte 82 de persoane

Ministru al Agriculturii, demisie după ce a participat la un eveniment alături de alte 82 de persoane

Un ministru al Agriculturii a demisionat după ce a participat la un eveniment la care au luat parte 82 de persoane. Demisia a fost însoțită de scuzele oficialului privind participarea la eveniment.

Ministru al Agriculturii, demisie după ce a participat la un eveniment alături de alte 82 de persoane
de Laura Dinu    |    24 Aug 2020   •   12:16

Dara Calleary, ministrul Agriculturii din Irlanda, a demisionat, joi, după ce a participat la un eveniment cu peste 80 de persoane, pe un teren de golf. Totul a avut loc la doar o zi după ce autoritățile din Dublin au anunțat măsuri mai dure de restricție din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. 

Ministrul era în funcție de doar o lună, când l-a înlocuit pe fostul ministru al agriculturii, Barry Cowen. Acesta și-a cerut scuze public, dar și printr-o serie de tweet-uri, recunoscând că nu ar fi trebuit să participe la eveniment. 

Premierul irlandez a acceptat demisia lui Calleary, spunând că ceea ce a făcut acesta este ”total greșit”. 

Mai multe persoane publice și politicieni, prezenți la eveniment

Poliția anchetează acum evenimentul, având în vedere că printre participanți s-a numărat chiar și un comisar european. 

Jerry Buttimer, vicepreședinte în Senatul din Irlanda, a demisionat, de asemenea, în cursul zilei de vineri. Și acesta și-a cerut scuze, în mod public, pentru participarea la eveniment, scrie BBC. 

 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close