Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Digitalizării: "Cazierul judiciar online e gratuit, dar un site privat cere 500 de lei taxe"

Ministrul Digitalizării: "Cazierul judiciar online e gratuit, dar un site privat cere 500 de lei taxe"

Românii care doresc să își obțină cazierul judiciar o pot face în mod gratuit pe platforma Ghiseul.ro, precizează ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja. 

Ministrul Digitalizării: "Cazierul judiciar online e gratuit, dar un site privat cere 500 de lei taxe"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Raul Stef
de Georgiana Adam    |    20 Feb 2023   •   11:48

El a făcut această mențiune în contextul în care există un site privat care percepe taxe pentru eliberarea acestui document. 

"Acum, în mod gratuit, orice cetăţean care are un cont pe Ghiserul.ro sau care îşi face cont pe hubul Ministerului de Afaceri Interne poate să îşi elibereze acest cazier judiciar online. 

Prin câteva click-uri scoateţi cazierul judiciar 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. Nu mai depindem de funcţionari de la ghişeu. (...) 

Piaţa a încercat să rezolve problema. Nişte băieţi foarte creativi făcuseră un site, nimic ilegal, iau un fel de procură, se duc, bat la ghişeu şi scot ei cazierul şi ţi-l trimit. 

Când cauţi pe motoarele de căutare cazier judiciar online, băieţii ăştia sunt primul link şi costă 300-500 de lei să ţi-l elibereze. 

Drept pentru care reacţia la procesul nostru de digitalizare a cazierului care repet, e gratuit, este..."cum e digital cazierul, că mă costă bani". 

Oamenii intrau pe acel site care e privat şi aveau impresia că acela este cazierul judiciar online", a atras atenţia ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, potrivit digi24.ro.

Românii îşi vor putea descărca pe telefoane şi aplicaţia Ghiseul.ro, pentru un acces mai rapid.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close