Antena 3 Actualitate Ministru: Serviciile ANAF pentru cetăţeni sunt mizerabile şi primitive

Ministru: Serviciile ANAF pentru cetăţeni sunt mizerabile şi primitive

25 Mar 2014   •   15:17

Unul dintre miniştrii Guvernului Ponta 3 atacă dur ANAF. Serviciile Fiscului pentru cetăţeni sunt mizerabile şi primitive, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, potrivit Mediafax.

Cotovelea a povestit că, în calitate de contribuabil, a aşteptat 45 de minute să plătească taxele datorate de familie statului.

"Ştiu în detaliu situaţia de la ANAF pentru că şi eu, la fel ca şi alţi cetăţeni ai României, am fost în situaţia să achit anumite contribuţii ale familiei şi, după 45 de minute, nu am înţeles deloc, sincer vorbind, cum este organizată această instituţie a statului. Este o mizerie ce se întâmplă acolo. Sunt nevoi mari, investiţii financiare care trebuiau realizate până acum, erau angajamente pe care România le-a luat în 2010, lucruri care încă nu funcţionează (...) Ceea ce se întâmplă acum la toate sediile ANAF este un privitimism dacă ne comparăm situaţia cu alte state europene, cum ar fi Germania sau Austria, unde peste 99% din plăţi se fac online", a afirmat Cotovelea.

Ministrul consideră ca situaţia de la ANAF poate fi schimbată prin utilizarea fondurilor europene care vor fi alocate României în perioada 2014-2020 pentru informatizarea administraţiei publice.

"Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF au un acord cu Banca Mondială pentru un împrumut care poate ajunge până la 100 milioane de euro pentru informatizarea instituţiei, care trebuie să fie o prioritate", a afirmat ministrul.

×
Subiecte în articol: ANAF fisc

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close