Antena 3 CNN Actualitate Ministrul ucrainean de Externe, pentru Antena 3 CNN: "Vom deveni membri NATO, dar nu trebuie să stăm pe loc până câștigăm războiul"

Ministrul ucrainean de Externe, pentru Antena 3 CNN: "Vom deveni membri NATO, dar nu trebuie să stăm pe loc până câștigăm războiul"

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a răspuns, la Ministeriala NATO de la București, întrebărilor adresate de Antena 3 CNN cu privire la nevoile Kievului pentru război și la perspectivele de aderare la Pactul Nord-Atlantic.

Ministrul ucrainean de Externe, pentru Antena 3 CNN: "Vom deveni membri NATO, dar nu trebuie să stăm pe loc până câștigăm războiul"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Corina Matlinschi    |    30 Noi 2022   •   19:37

Corina Matlinschi: "Bună ziua, Corina Matlinschi, Antena 3 CNN România. Pentru că vorbeați de transformatoare, avem un hub în România, în Suceava. Peste 100 de generatoare şi transformatoare vor pleca spre Ucraina în următoarele zile.

Voiam să vă întreb care sunt nevoile urgente ale Ucrainei. Ați spus că aveți nevoie de sistemul de apărare anti-aeriana mai repede decât de generatoare. Și o a doua întrebare: Jens Stoltenberg a spus că Ucraina trebuie să adere la NATO pas cu pas, iar primul pas este să câștige acest război. Ați spus că trebuie să intrați în NATO rapid, cum comentați afirmația?"

Dmitro Kuleba: "Răspunzând la prima întrebare, de fapt am un tabel cu toate lucrurile de care avem nevoie rapid, dar nu îmi aduc aminte numerele, îmi scuzați ignoranța. Generatoarele sunt ca număr, zeci, transformatoarele, sute. Nu cred că există o uzină electrică mare în Ucraina care să nu fi fost lovită de atacurile rușilor de oricare fel.

De toate astea avem nevoie, dar transformatoarele și generatoarele sunt cu siguranță, lucrurile pe care ne concentrăm cei mai mulți.

Dmitro Kuleba: "Nu trebuie să așteptăm sfârșitul războiului pentru a vorbi de aderarea Ucrainei la NATO"

O să câștigam acest război, cu ajutorul aliaților, o să ajungem membri NATO, dar asta nu înseamnă că nimic nu ar trebui să se întâmple de acum până devenim membri. Asta nu se întâmplă peste noapte.

De aceea, vorbesc despre nevoia de a lansa o discuție despre cum se va gestiona această aplicare a Ucrainei.

Este un anumit proces și nu trebuie să stăm cu mâinile jos și să nu facem nimic până câștigam războiul.

Aș vrea să mulțumesc Guvernului României pentru că a fost un vecin și un prieten al Ucrainei. Am discutat ieri anumite lucruri cu ministrul de externe român și n-am niciun dubiu că acest ajutor va continua, iar noi întotdeauna vom ține minte acest lucru."

×
Subiecte în articol: Dmitro Kuleba Ucraina NATO
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close