Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Afacerilor Externe propune expulzarea ambasadorului Siriei şi rechemarea ambasadorului român la Damasc

Ministrul Afacerilor Externe propune expulzarea ambasadorului Siriei şi rechemarea ambasadorului român la Damasc

Ministrul Afacerilor Externe propune expulzarea ambasadorului Siriei şi rechemarea ambasadorului român la Damasc
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    31 Mai 2012   •   13:50

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat că MAE a propus Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, dar şi rechemarea ambasadorului român la Damasc, ca modalitate de protest faţă de masacrul comis săptămâna trecută în oraşul sirian Houla.

MAE anunţase marţi seara că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Siriei la Bucureşti, Zyad Zaher Edin, pentru a condamna violenţele comise în localitatea Houla, soldate cu moartea a peste 100 de persoane, dintre care aproape jumătate copii.

Secretarul de stat Dan Petre i-a transmis diplomatului sirian faptul că România "condamnă ferm violenţele incalificabile comise, recent, în localitatea Houla, în apropierea oraşului Homs", se arăta într-un comunicat al MAE.

De asemenea, Dan Petre "a exprimat profunda indignare faţă de astfel de acte, care sunt de natură să ameninţe inclusiv stabilitatea şi securitatea regională".

Totodată, MAE român a făcut apel la regimul sirian să înceteze de urgenţă orice formă de violenţă şi a solicitat punerea în aplicare cu rigurozitate şi în întregime a planului emisarului comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan, în conformitate cu rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU 2043, şi susţinerea în totalitate a misiunii de observare a ONU în Siria (UNSMIS).

×
Subiecte în articol: andrei marga guvern
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close