Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii: Alimentele se vor scumpi cu 5%, nu cu 10%

Ministrul Agriculturii: Alimentele se vor scumpi cu 5%, nu cu 10%

Ministrul Agriculturii: Alimentele se vor scumpi cu 5%, nu cu 10%
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Oct 2010   •   12:51

Ministrul Agriculturii susţine că preţurile la alimente vor creşte cu aproximativ 5%. Valeriu Tabără a revenit asupra declaraţiei din urmă cu câteva zile, prin care anunţa scumpiri de 10%. Ministrul susţine că preţurile actuale sunt nejustificat de mari, din cauza adaosurilor practicate de unii agenţi economici.

Prezent la cea de-a 12-a ediţie a expoziţiei pentru zootehnie care a avut loc la Vaslui, ministrul Agriculturii a anunţat că majorările de preţuri la alimente nu vor fi atât de mari precum credea în urmă cu câteva zile.

După şedinţa de Guvern de miercuri, Tabără declara că preţurile alimentelor de bază se vor mări cu aproximativ 8-10%. Ministrul a precizat că va prezenta în curând o analiză de preţuri la produsele agroalimentare.

Pe lista produselor care se vor scumpi până la sfârşitul acestui an se află pâinea, legumele, fructele, lactatele şi uleiul.

Preşedintele Romalimenta susţine că unii producători au cerut deja majorarea preţurilor la carnea de pasăre şi ulei. În cazul laptelui, se vorbeşte de o majorare de 50%

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close