Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, anunţul momentului la Antena 3: "Avem suficiente stocuri de ulei"

Ministrul Agriculturii, anunţul momentului la Antena 3: "Avem suficiente stocuri de ulei"

Ministrul Agriculturii face un apel la calm şi asigură populaţia că există suficient ulei în stocurile din ţara noastră.

Ministrul Agriculturii, anunţul momentului la Antena 3: "Avem suficiente stocuri de ulei"
de Dana Musceleanu    |    12 Mar 2022   •   13:00

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a făcut anunţul care vine să îi liniştească pe români, dând asigurări că existe suficiente stocuri de ulei. De asemenea, vor fi demarate acţiuni de control în mai multe puncte comerciale pentru ca specula să fie suprimată din start. 

"Panica prin anumite mesaje care au dezechilibrat liniştea populaţiei a dus la ceea ce se vede la televizor. Am transmis de atâtea ori public şi transmit încă o dată: România are stocuri suficiente şi de ulei brut şi de ulei rafinat să nu apară perturbări în piaţă. 

Este evident că dacă o mare masă se duce într-un supermarket şi ia cantităţi mai mari decât au nevoie decât necesarul de consum, apar astfel de situaţii. Dar asta nu înseamnă că nu sunt stocuri.", a transmis Adrian Chesnoiu, în direct la Antena 3. 

Ministrul Agriculturii a făcut totodată un apel ca oamenii să consume şi să se aprovizioneze raţional şi să nu cadă pradă panicii din cauza zvonurilor de pe reţelele de socializare. 

Nu avem motiv de panică - a susţinut, încă o dată, Adrian Chesnoiu, explicând că existe stocuri şi la nivelul rezervelor de stat şi în magazine.

"România este o ţară care produce şi cereale şi alimente, astfel încât să nu apară dezechilibre." - a asigurat ministrul. 

  

Şi purtătorul de cuvânt al guvernului a intervenit sâmbătă dimineaţă cu o declaraţie menită să alunge temerile românilor.

„România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii”, a declarat, sâmbătă, Dan Cărbunaru.

La rândul său, ANPC a recomandat românilor să nu se lase manipulaţi

„Ca urmare a unei discuții purtate, în cursul acestei dimineți, de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, cu reprezentanții la vârf ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), în contextul aglomerărilor de cumpărători, înregistrate, recent, în magazine, în urma unei FALSE alarme propagate online, suntem în măsură să vă comunicăm cele mai recente date, care nu justifică realizarea de stocuri de alimente, de către consumatori”, a transmis ANPC.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close