Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii i-a chemat pe fermierii rămași la protest, în Afumați, la noi discuții: "Vor găsi oricând în mine un partener de dialog"

Ministrul Agriculturii i-a chemat pe fermierii rămași la protest, în Afumați, la noi discuții: "Vor găsi oricând în mine un partener de dialog"

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, îi așteaptă pe fermierii care protestează la Afumați la noi discuții.

Ministrul Agriculturii i-a chemat pe fermierii rămași la protest, în Afumați, la noi discuții: "Vor găsi oricând în mine un partener de dialog"
Sursa foto: Facebook/ Florin Barbu
de Mia Lungu    |    18 Ian 2024   •   08:22

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a lansat o invitație la dialog pentru fermierii care protestează în Afumați, înainte de ședința de Guvern de joi, cae are pe ordinea de zi măsurile deja convenite cu fermierii și transportatorii.

”Am transmis, în această seară (n.r. miercuri) fermierilor care se află în stradă, în zona Afumați o nouă invitație la dialog la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru mâine dimineață la ora 9.00.

Îi aștept la minister pe toți fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociațiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la MADR sau au dat deja mandat delegației care s-a prezentat la Ministerul Agriculturii sâmbătă, 13 ianuarie 2024.

Așa cum am spus, ușa Ministerului este mereu deschisă, iar fermierii vor găsi oricând în mine un partener de dialog pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, a scris Florin Barbu pe Facebook la miezul nopții.

Florin Barbu respinge acuzațiile că i-ar fi jignit pe fermieri

De asemenea, ministrul a ținut să facă o precizare importantă, în contextul în care în spațiul public una dintre declarațiile sale a fost considerată o jignire la adresa fermierilor care își strigă în stradă nemulțumirile.

”Constat că în spațiul public este întoarsă pe toate fețele o declarație în care aș fi jignit fermierii.

Ca să fie clar pentru toată lumea: răspunsul meu la o întrebare corectă venită din partea reporterilor nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier și încearcă să se cațere pe o nemulțumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme. Îmi pare rău dacă s-a înțeles altceva, de aceea îmi cer scuze față de fermierii care s-au considerat vizați de această declarație. Nu aceasta a fost intenția mea, dimpotrivă.

Respectul pe care îl port fermierilor îl demonstrez din prima zi de mandat, așa cum am făcut-o în fiecare funcție pe care am ocupat-o, prin punerea în aplicare a măsurilor de sprijin pentru activitatea lor.

Vă asigur că acest respect va fi continuat, indiferent cât se chinuie unii și alții să imprime în spațiul public contrariul”, a mai scris Florin Barbu.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close