Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, despre stadiul lucrărilor la conductele de irigații Pietroiu – Ștefan cel Mare: "Vor asigura apă pentru aproximativ 40.000 de hectare"

Ministrul Agriculturii, despre stadiul lucrărilor la conductele de irigații Pietroiu – Ștefan cel Mare: "Vor asigura apă pentru aproximativ 40.000 de hectare"

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a inspectat lucrările de reabilitare ale Amenajării de Irigații Pietroiu - Ștefan cel Mare, proiect care va furniza apă pentru aproximativ 40.000 de hectare din județele Ialomița și Călărași.

Ministrul Agriculturii, despre stadiul lucrărilor la conductele de irigații Pietroiu – Ștefan cel Mare: "Vor asigura apă pentru aproximativ 40.000 de hectare"
Sursa foto: Facebook I Florin Barbu
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   20:26

Potrivit informațiilor furnizate de Minister, infrastructura de îmbunătățiri funciare este gata să intre în funcțiune și să asigure un nivel adecvat de apă pentru irigații.

Ministrul Barbu a efectuat o vizită pe teren pentru a evalua starea instalației de irigație din zona Pietroiu-Ștefan cel Mare, Călărași.

Se estimează că 13.000 de hectare vor beneficia de irigare, iar contractele au fost deja semnate cu cele șapte organizații corespunzătoare.

În prezent, se realizează irigarea culturilor de orz, rapiță și grâu.

Investiția a implicat reabilitarea stației principale de la Pietroiu-Ștefan cel Mare, a unei stații secundare de repompare și a unei rețele de canale pe o distanță de 44 de kilometri.

Cele patru noi agregate vor fi activate progresiv

Ministrul Barbu a inspectat personal starea instalațiilor și urmează să se întoarcă săptămâna viitoare pentru a evalua efectele irigării asupra culturilor din zona recent pusă în funcțiune, la Călărași.

Campania de irigații din acest an a început mai devreme, încă de la începutul lunii martie, din cauza deficitului de apă din sol provocat de lipsa precipitațiilor pe o perioadă îndelungată.

ANIF a dat startul campaniei la Tulcea, prin Amenajarea Isaccea, iar pentru celelalte județe, deblocarea apei în canale va avea loc la solicitarea Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI).

Pe teren, la Amenajarea de Irigații Pietroiu -Ștefan cel Mare

Pe teren, la Amenajarea de Irigații Pietroiu -Ștefan cel Mare aflată în reabilitare, care va asigura apă pentru aproximativ 40.000 de hectare din județele Ialomița și Călărași!

Publicată de Florin Barbu pe Luni, 8 aprilie 2024

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close