Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii dă înapoi în scandalul lactatelor contaminate: ”Poate am greşit, poate nu"

Ministrul Agriculturii dă înapoi în scandalul lactatelor contaminate: ”Poate am greşit, poate nu"

Ministrul Agriculturii dă înapoi în scandalul lactatelor contaminate: ”Poate am greşit, poate nu"
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2016   •   09:00

Ministrul Agriculturii dă înapoi în cazul firmei de brânzeturi acuzate că a răspândit bacteria E.coli. Achim Irimescu a declarat că speră că nu a afectat producătorul cu afirmaţiile sale, dar că a avut în vedere siguranţa copiilor.

"Am dat informaţia în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparenţă de care am dat dovadă. Poate am greşit, poate nu", spune ministrul.

Acesta recunoaşte că nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătăţii să ducă la capăt ancheta.

"Sper că nu a fost afectat grav un producător, dar poate am salvat astfel viaţa unor copii, şi asta moral îmi dă linişte", a mai scris ministrul Agriculturii.

Sursa contaminării cu E.coli, încă necunoscută

Autorităţile statului încă nu ştiu care este situaţia reală în cazul copiilor infectaţi cu o tulpină periculoasă a bacteriei E-Coli. O demonstrează un oficial al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, unul dintre cei care ar trebui să vegheze siguranţa alimentară a populaţiei. Oficialul nu ştie din ce locuri s-au luat probe, nici unde s-ar fi putut produce contaminarea, nici dacă există rezultate ale analizelor.

Alţi oficiali, cei ai Ministerului Agriculturii, nu ştiu nici ei mare lucru, dar aruncă cu acuze mai repede decât reuşesc să strângă probe.

Patronul Lactate Brădet, explicaţii în scandalul bebeluşilor din Argeş



×
Subiecte în articol: ministrul Agriculturii
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close