Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii: Deschiderea hypermarketurilor în oraş a fost o mare greşeală

Ministrul Agriculturii: Deschiderea hypermarketurilor în oraş a fost o mare greşeală

Ministrul Agriculturii: Deschiderea hypermarketurilor în oraş a fost o mare greşeală
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Oct 2010   •   16:31

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără a declarat, joi, că deschiderea hypermarketurilor în oraş a fost o mare greşeală, deoarece accesul micului producător la magazine şi producţia primară sunt îngreunate cu mult, informează Agerpres.

"Construcţia hipermarketurilor a fost o greşeală capitală. Nu le construieşti în oras - ai sufocat şi ai eliminat cealaltă concurenţă mică, (...) ori eu aş dori ca micul producător şi nu numai micul producător să aibă accesul spre magazine, chiar direct.? a spus Tabără.

Tabără este de părere că vânzarea unui litru de lapte cu un preţ la raft de patru ori mai mare decât la producător este inaceptabilă, la fel şi eliminarea magazinelor de cartier.

?De ce trebuie să elimin magazinele de cartier şi de ce trebuie sa ţin supermarketurile deschise toată saptămâna şi să nu laşi magazinele de cartier? Acesta este sistemul american, dar şi sistemul european în Germania.?

Valeriu Tabara a participat, joi, la conferinţa organizată de Consiliul Concurenţei, intitulată ?Concurenţa în sectoare cheie ale economiei româneşti?.

La eveniment a fost prezent şi comisarul european pentru agricultură, Dacian Ciolos şi alţi reprezentanţi ai Parlamentului României, ai ministerelor, ai mediului academic si juridic, dar şi experţi din state europene.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: valeriu tabara hypermarket
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close