Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, despre ordonanța care ar trebui să ieftinească alimentele de bază: "Prețurile nu vor mai crește"

Ministrul Agriculturii, despre ordonanța care ar trebui să ieftinească alimentele de bază: "Prețurile nu vor mai crește"

Florin Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii, a fost prezent în platoul Antena 3 CNN, unde a vorbit despre ordonanța care ar trebui să ieftinească alimentele de bază.

Ministrul Agriculturii, despre ordonanța care ar trebui să ieftinească alimentele de bază: "Prețurile nu vor mai crește"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   16:01

Executivul a aprobat, vineri, ordonanța de urgență care introduce mecanismul prin care se stopează creșterea prețurilor la alimentele de bază.

Ministrul Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, a fost prezent în platoul Antena 3 CNN, unde a vorbit despre măsura care ar trebui să reducă prețurile alimentelor cumpărate de români.

"În primul rând, temperăm prețurile. Prețurile nu vor mai crește în cazul alimentelor de bază care se regăsesc în ordonanță. Vreau să asigur că fermierii români și cei care produc materia primă nu sunt incluși în acest lanț.

În calitate de ministru al Agriculturii, pot să garantez că, de la 1 august, prețul alimentelor va scădea", a spus ministrul Agriculturii, la Antena 3 CNN.

Citește și: Perioada de valorificare a tomatelor, prelungită cu 15 zile | Noul termen limită pentru depunerea documentelor

Întrebat dacă ar putea exista un risc de penurie de alimente de bază în magazine, ministrul a transmis că nu se va ajunge la această situație.

De asemenea, întrebat dacă celelalte alimente ar putea să înregistreze o creștere de preț, ministrul nu a oferit un răspuns clar și a afirmat că responsabilitatea de a stabili dacă prețurile sunt corecte la raft îi revine Consiliului Concurenței.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close