Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA. "Am venit în calitate de martor. Depun mărturie"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA. "Am venit în calitate de martor. Depun mărturie"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este audiat vineri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, audiat la DNA. "Am venit în calitate de martor. Depun mărturie"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    22 Iul 2022   •   10:22

Petre Daea a ajuns în faţa procurorilor anticorupţie ca să dea explicaţii în calitate de martor, în dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu. 

Numele lui Petre Daea apare în documentele din dosarul fostului ministru al Agriculturii, acuzat că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară. 

"Am venit în calitate de martor. Depun mărturie", a declarat ministrul Daea, vineri, la intrarea la DNA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Daea este audiat. după ce numele său a apărut în dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu, care a fost pus sub acuzare că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară. 

Ministrul agriculturii a fost citat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, iar într-una dintre interceptările procurorilor, Adrian Chesnoiu îi cere unui membru al comisiei să-l ajute pe un cunoscut al lui Petre Daia. 

Întrebat, însă, săptămâna trecută despre acest aspect, Petre Daia evitat să răspundă și a spus doar că "aici nu dau niciun fel de răspuns. Să lăsăm justiția acolo unde e".

Ministrul Daea, huiduit la ieşirea de la DNA

Petrea Daea a fost huiduit de protestatari, vineri, la ieşirea de la DNA, după ce a dat declaraţii timp de aproximativ o oră.

El le-a spus celor care scandau împotriva lui: "Ne vedem în câmp, la treburile ţării".

Pe 23 iunie, DNA a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt şi ministru al Agriculturii la acea vreme, pe care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare. 

Plenul Camerei Deputaţilor a avizat, în 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu.  

Fostul ministru Adrian Chesnoiu, cercetat penal pentru instigare și abuz în serviciu

Procurorii au anunţat, luni, că au început urmărirea penală pe numele fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

El este cercetat pentru instigare și abuz în serviciu, potrivit DNA. Chesnoiu este acuzat cu privire la presupuse intervenții ale ministrului în cadrul unor concursuri de angajare.

"Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei", se precizează în comunicat.

×
Subiecte în articol: petre daea
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close