Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Andronescu: Bacalaureatul ar putea fi modificat din toamnă

Ministrul Andronescu: Bacalaureatul ar putea fi modificat din toamnă

Ministrul Andronescu: Bacalaureatul ar putea fi modificat din toamnă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    03 Iul 2012   •   15:03

Bacalaureatul s-ar putea modifica din această toamnă, având în vedere că mai multe schimbări la Legea educaţiei, inclusiv cea în acest sens, se află deja la Senat, care este for decizional, a declarat, marţi, noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Adronescu.

"Modificarea bacalaureatului ar fi posibilă chiar din această toamnă. Avem Legea educaţiei în Senat, acesta este for decizional pentru Legea educaţiei. Astfel că, dacă vom decide modificarea bacalaureatului, acest lucru s-ar putea produce din toamnă", a spus Andronescu, potrivit Mediafax.

În cazul în care se vor aproba modificările privind bacalaureatul, candidaţii din 2013 vor susţine acest examen cu probe diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră. În forma ei actuală, Legea educaţiei naţionale prevede introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2016.

Întrebată ce se va întâmpla cu candidaţii care vor fi respinşi la bacalaureatul din 2012, ştiută fiind iniţiativa ei din 2011, prin care susţinea înscrierea acestora în anul I la facultate şi susţinerea examenului pe parcurs, Andronescu a spus că nu s-a înţeles ceea ce a propus anul trecut.

"În 2011, aproape 100.000 de candidaţi au fost abandonaţi de societate. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ei. Trebuie să căutăm soluţii, să vedem la şcolile profesionale dacă există locuri, pentru că acolo pot intra fără bacalaureat", a spus ministrul.





×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close