Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, Adrian Tuțuianu: Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare

Ministrul Apărării, Adrian Tuțuianu: Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare

Ministrul Apărării, Adrian Tuțuianu: Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare
05 Sep 2017   •   16:39

Ministrul Apărării, Adrian Tuțuianu a declarat în direct la Antena 3, în emisiunea 100 de minute, că și-a depus demisia pentru lipsa de comunicare de care a fost acuzat de premierul Mihai Tudose.

„Nu există probleme financiară, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispozițiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din legea responsabilității fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 în trimestrul 3 și să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care țin de salarii și alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august și că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare. Chestiunile sunt strict tehnice și cei de la Direcția de Specialitate din cadrul ministerului, într-o manieră funcționăreacă au solicitat un anumit comportament fiscal tuturor unităților din subordine”, a declarat ministrul Apărării.

Despre întâlnirea de la Guvern, ministrul Apărării a ținut să precizeze că în urma discuțiilor cu premierul și-a depus demisia.

„A fost o disucție, în cadrul căruia eu i-am precizat premierului care sunt chestiunile tehnice, care au condus la această situație. Domnia sa mi-a reproșat lipsa de comunicare, și cu dânsul, dar și cu presa. I-am spus că dacă constituie o soluție, demisia mea este pe masa lui. (...)Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în fața premierului că am greșit față de el că nu i-am comunicat și nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greșeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a completat Țuțuianu.

Premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close