Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, despre întâlnirea cu Joe Biden. Ce înseamnă pentru România vizita vicepreşedintelui american

Ministrul Apărării, despre întâlnirea cu Joe Biden. Ce înseamnă pentru România vizita vicepreşedintelui american

Ministrul Apărării, despre întâlnirea cu Joe Biden. Ce înseamnă pentru România vizita vicepreşedintelui american
21 Mai 2014   •   18:54

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a fost invitatul Alessandrei Stoicescu în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3, în cadrul căreia a vorbit despre întâlnirea cu vicepreşedintele Joe Biden.

„În primul rând, vizita vicepreşedintelui american Biden este importantă, dar mai important este mesajul pe care l-a transmis românilor, acela că nu sunt singuri, că sistemul de siguranţă al României este asigurat, că articolul 5 din tratat este unul care apără pe toţi membrii Alianţei şi că toate statele, dar în principal Statele Unite, ca principal contributor al NATO, sunt prezente şi vor asigura siguranţa şi sistemul de securitate naţionale”, a declarat ministrul Apărării.

„Am fost foarte plăcut impresionat de ceea ce spunea vicepreşedintele Biden la Baza 90 militarilor români şi militarilor Statelor Unite. Şi în primul rând de faptul că apreciază în mod deosebit felul în care românii îşi îndeplinesc misiunile în teatrele de operaţii. În momentul de faţă sunt peste 1.600 de militari români în teatrele de operaţii, dintre care aproape 1.000 în Afganistan”, a adăugat Mircea Duşa.

Ministrul a precizat că Joe Biden i s-a părut a fi "o persoană foarte caldă, foarte dezinvoltă". "Chiar dacă totul a fost organizat foarte bine şi minuţios, dânsul a avut o prezenţă foarte plăcută în faţa militarilor", a spus Mircea Duşa.

Ministrul a mai declarat în emisiunea 100 de Minute că România nu este „pusă în situaţia de a avea un conflict”.  De asemenea, Mircea Duşa a mai menţionat că „nu va exista un conflict între Rusia şi un stat NATO”.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close