Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării: Din 2014 se reduce semnificativ numărul militarilor români în Afganistan

Ministrul Apărării: Din 2014 se reduce semnificativ numărul militarilor români în Afganistan

Ministrul Apărării: Din 2014 se reduce semnificativ numărul militarilor români în Afganistan
de M.T.    |    16 Sep 2013   •   20:41

România va participa în continuare cu unităţi şi militari în teatrele de operaţiuni din Afganistan, însă, începând de anul viitor, numărul acestora va scădea semnificativ, a declarat, luni, ministrul Apărării, Mircea Duşa, potrivit Mediafax.

„Conform planificării NATO, vom asigura în continuare unităţi şi militari români pentru îndeplinirea misiunilor în Afganistan, dar sigur începând din anul 2014 cu o reducere semnificativă. De altfel, şi în acest an am redus efectivele”, a afirmat Duşa.

„Dacă la începutul de an aveam un anumit număr de militari, în semestrul II avem cu 300 de militari mai puţin. Probabil în prima parte a anului viitor vom avea undeva vreo mie de militari şi din semestrul II doar militari, mai ales ofiţeri la nivel de instrucţie, dar asta vom şti mai exact după ce se realizează planificarea NATO la nivelul forţelor NATO şi al forţelor internaţionale care acţionează în Afgansitan", a adăugat ministrul Apărării.

Acesta a precizat că militarii români se pregătesc în continuare în cazărmi din ţară, pentru a pleca în teatrul de operaţiuni din Afganistan în ianuarie anul viitor, în condiţiile în care există proces de rotire a militarilor din şase în şase luni.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la liceul militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, judeţul Prahova.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close