Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării: Eu nu aş da niciun leu pentru parada de 1 Decembrie

Ministrul Apărării: Eu nu aş da niciun leu pentru parada de 1 Decembrie

Ministrul Apărării: Eu nu aş da niciun leu pentru parada de 1 Decembrie
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Oct 2012   •   17:56

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, că el nu ar da niciun leu pentru organizarea Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie şi va solicita, şi la masa Guvernului, şi la masa CSAT, să nu se ''zburde'' cu cheltuielile.

Întrebat cât este dispus MApN să cheltuiască anul acesta pentru parada de 1 Decembrie, ministrul Apărării a răspuns: "Eu nu aş da niciun leu. Mândria naţională ne-o reperăm printr-un buget adecvat, dacă vrem să dăm relevanţă acestei structuri de forţă a statului pe care s-a structurat practic identitatea naţională. Dacă vrem să avem o instituţie bugetată este bine să facem economii. Dacă nu, o să ajungem să apelăm la populaţie cum am apelat pentru Ateneu - daţi un leu pentru Ateneu, aici chestiunea este mai scumpă, să zicem daţi 100 de euro de persoană pentru Armată", a declarat Dobriţoiu vineri seara la un post TV, informează Agerpres.

Demnitarul a precizat că astfel de parade "costă în jur de un milion de euro".

"Decizia nu îmi aparţine mie, dar eu, având în vedere realităţile actuale ale bugetului, dacă cineva mă va întreba, eu aş descuraja orice fel de cheltuială în plus, cu angajarea unor echipamente care costă mult. Putem să onorăm ziua de 1 Decembrie la costuri minime, cu oameni, cu soldaţi care vin şi defilează. Aşa aş face", a explicat Dobriţoiu.

Citeşte şi Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu: Armata este subfinanţată



×
Subiecte în articol: Corneliu Dobritoiu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close