Antena 3 Actualitate Ministrul Apărării: Identificarea victimelor, continuată cu ajutorul a doi medici legişti din Muntenegru

Ministrul Apărării: Identificarea victimelor, continuată cu ajutorul a doi medici legişti din Muntenegru

25 Iun 2013   •   20:14
Ministrul Apărării: Identificarea victimelor, continuată cu ajutorul a doi medici legişti din Muntenegru
Sursa foto: Foto: Agerpres

În cel de-al treilea avion care va transporta victimele accidentului din Muntenegru se vor afla şi doi medici legişti din Muntenegru care vor continua la Bucureşti procedurile legate de identificare celor decedaţi şi întocmirea actelor, a declarat Ministrul Apărării Mircea Duşa.

"Ce a apărut în plus este că am aprobat să urce în avion doi medici legişti din Muntenegru, care vor continua procedurile legate de identificare celor decedaţi şi întocmirea actelor aici la Bucureşti ", a declarat Mircea Duşa, citat de Mediafax.

Ministrul Apărării le-a adresat felicitări piloţilor implicaţi în această misiune.

Întrebat dacă toate victimele au fost identificate, secretarul de stat Raed Arafat a precizat:

"După ce au fost identificaţi cei doi răniţi în comă, i-am identificat prin excludere pe decedaţi. Acum trebuie să fie identificat fiecare corp pe nume, şi acest lucru poate fi făcut în prezenţa rudelor. Iar pentru acest lucru am cerut aprobarea autorităţilor din Muntenegru să se continue investigaţiile la Bucureşti".

Arafat a mai precizat că autorităţile muntenegrene au aprobat repatrierea trupurilor cu condiţia ca identificarea să fie continuată în prezenţa a doi medici legişti din această ţară.

Prima dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns, în jurul orei 17.50, la Baza 90 Otopeni.

La bordul acesteia s-au aflat 11 dintre victimele ale accidentului cu autocarul din Muntenegru şi o altă româncă, victimă a unui alt accident petrecut tot în această ţară.

Cu acest avion - Spartan - au fost transportaţi răniţii în stare gravă, aeronava fiind dotată asemenea unei clinici de terapie intensivă.

Cel de al doilea avion militar - Hercules - va transporta pacienţii care sunt stabilizaţi din punct de vedere medical şi urmează să ajungă la Bucureşti în jurul orei 20.30.

Tot marţi, urmează să ajungă la Bucureşti şi aeronava militară care va transporta trupurile neînsufleţite ale cetăţenilor români decedaţi, precum şi bunurile şi valorile personale ale acestora, care au putut fi recuperate de la locul accidentului.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close