Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, Mihai Fifor, dezvăluie strategia de protecție a României: „Suntem pregătiți pentru orice tip de provocare”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, dezvăluie strategia de protecție a României: „Suntem pregătiți pentru orice tip de provocare”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, dezvăluie strategia de protecție a României: „Suntem pregătiți pentru orice tip de provocare”
de S.T.    |    31 Iul 2018   •   21:10

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, dezvăluie strategia de protecție a României în cea mai mare amenințare a momentului pentru NATO, pentru noi: războiul hibrid.

În opinia ministrului Apărării, România se confruntă zilnic cu provocări din partea Rusiei.

„Astfel de întâmplări sunt destul de frecvente. România ca țară NATO se confruntă cu astfel de provocări”, a spus ministrul, marți, la Antena 3.

Vă amintim că avioanele de vânătoare ale Forțelor aeriene Regale britanice staționate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion militar rusesc deasupra Mării Negre.

Vorbind despre avionul rus care a fost escortat, Fifor a precizat că „ori de câte ori apare o astfel de provocare, aeronavele se ridică și îndeplinesc misiunile”.

„Rusia testează. Sunt acțiuni de testare a capacității de intervenție a armatei NATO. Suntem una dintre cele mai importante prezențe la Marea Neagră și aceste misiuni de poliție aeriană sunt bine puse la punct”, a mai spus ministrul.

Ministrul Apărării: „România este pregătită pentru orice tip de provocare”

Armata României e o armată profesionistă, o armată încadrată corespunzător și o armată pregătită pentru intervenții în orice moment, a mai spus ministrul Mihai Fifor.

Fifor: Ministerul Apărării Naţionale a avut un protocol cu Parchetul General, încheiat în 2010, l-am denunţat imediat ce mi s-a adus la cunoştinţă

Ministerul Apărării Naţionale a avut un protocol cu Parchetul General, încheiat în 2010, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

El a spus că documentul nu era unul secret şi a fost denunţat imediat ce i-a fost adus la cunoştinţă.

„Era un protocol încheiat cu Parchetul General în 2010. Nu era un document secret, era un document neclasificat pe care l-am denunţat în secunda doi. Noi, ca minister, facem ce ni s-a cerut şi ce trebuie să facem, comunicăm premierului”, a declarat ministrul Apărării.

 

 

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close