Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, replică la amenințările lui Putin: Răspunsul e ferm. Scutul este defensiv

Ministrul Apărării, replică la amenințările lui Putin: Răspunsul e ferm. Scutul este defensiv

Ministrul Apărării, replică la amenințările lui Putin: Răspunsul e ferm. Scutul este defensiv
25 Oct 2018   •   21:09

Rusia va fi nevoită să ţintească ţări din Europa care ar primi eventuale rachete americane cu rază intermediară de acţiune, în cazul în care Statele Unite vor să desfăşoare asemenea rachete, a ameninţat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat că instalaţiile americane de apărare antirachetă din România deţin rachete de croazieră cu rază intermediară de acţiune - doar printr-o simplă actualizare a software-ului pe computer.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Apărării, despre situația din PSD: Trebuia să ne consultăm cu colegii înainte de a ieși să vorbim în spațiul public

Mihai Fifor a adus lămuriri cu privire la acest subiect. Ministrul Apărării a declarat că în România nu există nimic ofensiv, iar ce este la Deveselu este un simplu scut antirachetă.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Apărării, declarație incredibilă despre militarii români: Statele Unite ne-au spus tranșant, cu România alături nu avem niciun fel de emoții 

”Vorbim de provocările Federației Ruse la Marea Neagră de luni de zile. Noi vorbim de faptul că Federația Rusă se întărește în Peninsula Crimeea din 2014. Noi o spunem apăsat la întâlnirile NATO de fiecare dată. Evident că România trebuie să fie preocupată, tocmai de aceea în cadrul Summitului NATO din această vară, unul dintre obiectivele pe care România le-a avut a fost acela să impună pe agenda NATO o discuție separată pe situația complexă de la Marea Neagră(...) Nu are nicio legătură ce spune Putin cu scutul antirachetă de la Deveselu. E doar o provocare a președintelui rus. Răspunsul României este foarte ferm. Scutul este devensiv, cu o capacitate total defensivă. Este un scut antirachetă. Atât”, a spus Fifor.

CITEȘTE ȘI: Marele Institut Cantacuzino a fost salvat de Armată! Anunțul făcut de Mihai Fifor

×
Subiecte în articol: ministrul Apararii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close