Antena 3 Actualitate Ministrul Apărării: România respectă "la literă" toate directivele UE privind achiziţia avioanelor F-16 din Portugalia

Ministrul Apărării: România respectă "la literă" toate directivele UE privind achiziţia avioanelor F-16 din Portugalia

de G.S.    |    22 Sep 2012   •   16:51
Ministrul Apărării: România respectă "la literă" toate directivele UE privind achiziţia avioanelor F-16 din Portugalia
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

România respectă 'la literă' toate directivele Uniunii Europene în ceea ce priveşte achiziţia avioanelor multirol F-16 din Portugalia, a declarat sâmbătă, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, prezent la ''Aeronautic Show 2012''.
   
'O să ieşim cu o propunere de decizie la nivelul CSAT. Suntem în concurenţă, după cum ştiţi, cu bulgarii. Referitor la achiziţie, vă asigur pe dumneavoastră, pe toţi cetăţenii României, inclusiv partenerii din UE, că România respectă absolut toate directivele UE pentru această achiziţie, la literă', a spus Corneliu Dobriţoiu referindu-se la achiziţia avioanelor multirol din Portugalia.
   
Ministrul a mai spus că deşi există temeri cum că ar trebui organizată o licitaţie, aşa cum cere Comisia Europenă, avioanele vor fi cumpărate în cadrul unui acord interguvernamental privind tehnica militară în uz, ceea ce elimină necesitatea organizării unei licitaţii.
   
Corneliu Dobriţoiu a declarat pentru agenţia Agerpres, în august, că România ar putea cumpăra F-16 din Portugalia, starea avioanelor fiind una 'foarte bună', potrivit experţilor care au evaluat starea tehnică a acestora. Ministrul a precizat că programul multirol 'este mai mult decât acceptabil', suma finală pentru achiziţionarea avioanelor putând fi negociată cu partenerul portughez.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close