x close

Ministrul Câmpeanu: Indemnizaţia pentru creşterea copilului revine la 85% din salariu, în septembrie

de M.Z.    |    28 Iun 2012   •   21:09
Ministrul Câmpeanu: Indemnizaţia pentru creşterea copilului revine la 85% din salariu, în septembrie 418 Foto: Agerpres

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la nivelul anterior de 85% din salariu începând din septembrie sau poate chiar mai devreme, în funcţie de decizia Parlamentului, a anunţat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Cred că revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu va avea loc în septembrie, dar vom încerca mai devreme dacă va fi o sesiune parlamentară extraordinară. Eu aş putea spune că, sigur, în septembrie se va întâmpla acest lucru", a declarat ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Aceasta a subliniat că plafonul va rămâne la 3.400 lei, dar se va mări procentul mamelor care vor obţine creşteri ale veniturilor din această indemnizaţie. Mariana Câmpeanu a mai arătat că "mamele care au salarii foarte mari se şi întorc foarte repede la muncă".

Ministrul Muncii a anunţat recent că va înainta Parlamentului o serie de amendamente la OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială, cel mai important vizând revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu.

Amendamentul se referă atât la opţiunea pentru concediul de un an pentru creşterea copilului, cât şi la situaţia concediului cu durata de doi ani.

În ceea ce priveşte plafoanele indemnizaţiei pentru creşterea copilului, acestea se vor menţine la nivelul actual: plafon minimal de 600 lei, plafon de 1.200 lei pentru opţiunea concediului de un an şi de 3.400 de lei pentru concediul de doi ani.

Citeşte mai multe despre:

mame salariu Mariana Campeanu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati