Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Carmen Dan, mesaj pentru jandarmi

Ministrul Carmen Dan, mesaj pentru jandarmi

Ministrul Carmen Dan, mesaj pentru jandarmi
15 Feb 2017   •   19:16

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a transmis miercuri jandarmilor că la protestele recente din ţară au răspuns huiduielilor cu diplomaţie şi profesionalism şi în schimb au primit flori de la manifestanţi. 

Într-un mesaj publicat pe Facebook şi adresat la bilanţul Jandarmeriei Române pe 2016, demnitarul a precizat că, de la preluarea mandatului, acţiunile prioritare ale ministerului s-au axat pe zona de asigurare a ordinii şi siguranţei publice sau a gestionării situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele meteorologice periculoase. 

"Aţi fost cea mai importantă structură a Ministerului Afacerilor Interne la recentele evenimente publice din Bucureşti şi ţară - prin misiunile de asigurare a ordinii publice aţi fost cei care au răspuns huiduielilor cu diplomaţie şi profesionalism. Aţi primit flori de la o mulţime agitată şi aparent ostilă. Toate acestea pentru că, deşi sunteţi o structură de forţă a MAI, aţi ştiut să nu răspundeţi cu violenţă mişcărilor din stradă", a afirmat Carmen Dan. 

Ministrul a apreciat deschiderea Jandarmeriei în a colabora cu Poliţia şi cu Poliţia de Frontieră. 

"Ştiu că în spatele unei normalităţi există multă muncă de echipă, dar mai ştiu şi că aveţi probleme serioase cu deficitul de personal, dotările materiale insuficiente sau cadrul legislativ ce necesită ajustare. Jandarmeria Capitalei, cea care este solicitată la maximum la orice perturbare a climatului social, are cele mai insalubre sedii. Nu am uitat că la prima mea vizită aici îmi povesteaţi cum elevii învaţă în şcoli care stau să se dărâme. Am fost în Piaţa Victoriei şi am văzut maşinile Jandarmeriei cu care vă desfăşuraţi misiunile", a adăugat Carmen Dan. 

Ea a subliniat că doreşte să îmbunătăţească condiţiile de muncă ale jandarmilor, "de la echipamentele şi mijloacele de intervenţie până la sedii". 

×
Subiecte în articol: carmen dan mesaj jandarmi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close