Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Cazanciuc îşi asumă în totalitate propunerea ca Daniel Horodniceanu să fie şef al DIICOT

Ministrul Cazanciuc îşi asumă în totalitate propunerea ca Daniel Horodniceanu să fie şef al DIICOT

Ministrul Cazanciuc îşi asumă în totalitate propunerea ca Daniel Horodniceanu să fie şef al DIICOT
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Mai 2015   •   12:31

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, îşi asumă în totalitate propunerea ca Daniel Horodniceanu să fie şef al DIICOT, spunând că nu are niciun fel de informaţii care să-l facă să creadă că acesta nu ar fi cea mai bună numire în funcţia amintită.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, luni, pentru candidatura lui Daniel Horodniceanu la postul de şef al DIICOT
 
"Din punctul meu de vedere, în acest moment nu am niciun fel de date din care să rezulte că Horodniceanu nu ar fi cea mai bună propunere, cea mai corectă la şefia DIICOT. Azi a demonstrat o bună cunoaştere a DIICOT, a demonstrat maturitate şi echilibru în soluţiile propuse. Cred că a înţeles foarte bine şi ce mai are de făcut, atât în proiectul managerial, cât şi în soluţiile concrete pe care le ve decide după ce o să vadă în mod concret cum stau lucrurile", a spus, luni, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, după ce Horodniceanu a primit avizul CSM.
 
Întrebat de presă, dacă a auzit că Daniel Horodniceanu s-ar fi întâlnit cu politicienii Nichita şi Dragnea pe 24 ianuarie, şeful de la Justiţie a negat.
 
"N-am informaţii care să mă ducă la presupunerea că n-ar fi Daniel Hordoniceanu nu ar fi cel mai bun pentru a conduce DIICOT. A ştiut să atragă şi să menţină în jurul lui oamenii care vor să performeze la DIICOT. (...) N-aş vrea să fac evaluări pe ipoteze, n-ar fi corect din partea mea", a răspuns Cazanciuc.
 
De asemenea, ministrul Justiţiei a ţinut să precizeze că actualul şef al DIICOT Iaşi nu i-a fost recomandat de niciun politician pentru şefia DIICOT şi a spus că îşi asumă această propunere.
 
Întrebat dacă crede că preşedintele Klaus Iohannis îl va numi pe Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT, Cazanciuc s-a arătat optimist.
 
"Decizia aparţine preşedintelui, dar nu văd de ce nu ar fi de acord cu propunerea făcută de ministru. O activitate de 10 ani a lui Horodniceanu la DIICOT Iaşi, cu performanţe constante acolo, cred că are datele pentru a performa şi cu ceilalţi colegi", a spus ministrul Justiţiei.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close