Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Cepoi a demisionat din funcţie. Raed Arafat, numit ministru delegat la Sănătate

Ministrul Cepoi a demisionat din funcţie. Raed Arafat, numit ministru delegat la Sănătate

Ministrul Cepoi a demisionat din funcţie. Raed Arafat, numit ministru delegat la Sănătate
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2012   •   18:21

Vasile Cepoi şi-a dat demisia, luni, din funcţia de ministru al Sănătăţii. Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, numit ministru delegat.

Cepoi i-a cerut premierului Victor Ponta să fie eliberat din funcţie. Cererea acestuia a fost acceptată.

"În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcţia de ministru al Sănătăţii. Pentru perioada următoare, toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii i-au fost delegate subsecretarului de stat Raed Arafat", se precizează într-un comunicat remis Mediafax de Ministerul Sănătăţii.   

Potrivit sursei citate, Vasile Cepoi  a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sănătate.
   
Vasile Cepoi este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, care a sesizat în Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cercetarea lui Cepoi în legătură cu atribuirea aparent ilegală a unui contract pe vremea în care încă era şef al DSP Iaşi.

Cepoi este învinuit de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al DSP Iaşi.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close