Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Ciamba: Cadrul financiar multianual este un dosar strategic pentru preşedinţia românească a UE

Ministrul Ciamba: Cadrul financiar multianual este un dosar strategic pentru preşedinţia românească a UE

Ministrul Ciamba: Cadrul financiar multianual este un dosar strategic pentru preşedinţia românească a UE
Sursa foto: foto: captura Antena 3
08 Ian 2019   •   14:36

Cea mai importantă temă discutată la Consiliul Afaceri Generale de marţi a fost cadrul financiar multianual, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, care a prezidat reuniunea, el subliniind că România va depune toate eforturile pentru a prezenta o bază pentru un acord pe acest subiect, în toamnă.

"Cea mai importantă temă de azi a fost cadrul financiar multianual, care este un dosar strategic pentru preşedinţia noastră. Ne-am exprimat din nou ambiţia de a avea rezultate. Cred că Consiliul European a dat ca limită de timp toamna aceasta, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim mai puţin ambiţioşi. Cred că trebuie să facem tot ce este posibil", a spus Ciamba, într-o conferinţă de presă, la Bruxelles. "Vrem să pregătim o bază pentru un acord în toamnă", a subliniat el.

George Ciamba a vorbit şi despre cum va aborda România preşedinţia Consiliului Uniunii Europene: "Am subliniat că vom lucra ca un broker neutru, pentru a ne ridica la nivelul aşteptărilor, vrem să păstrăm unitatea şi coeziunea în Uniune într-o perioadă dinamică ce este marcată de provocări - Brexit, în acelaşi timp schimbarea ciclurilor instituţionale".

Oficialul român a amintit de Summitul de la Sibiu, care va avea loc în timpul preşedinţiei României.

"Preşedinţia noastră va avea trei luni foarte active şi va încerca să aducă cât de multe rezultate poate în dosarele legislative pe care lucrăm împreună, pentru Summitul de la Sibiu şi pentru ultima lună, care va fi foarte agitată, după alegerile europene", a evidenţiat el, subliniind dorinţa României "de a construi o Europă mai puternică şi mai coezivă".

Potrivit lui Ciamba, în cadrul CAG de marţi a fost discutat şi subiectul dezinformării.

"Dezinformarea a devenit una dintre cele mai mari provocări pentru democraţiile noastre. Pentru a fi eficienţi avem nevoie de eforturi comune ale statelor membre UE şi ale societăţii civile", a punctat ministrul delegat al Afacerilor Europene, Ciamba adăugând că oficialii doresc protejarea alegerilor "de influenţe din afară". "Ciclul legislativ se încheie cu mandatul nostru şi de aceea trebuie să fim foarte ambiţioşi. Trebuie să fim realişti, dar este foarte important să avansăm şi să închidem cât mai multe dosare putem, în următoarele săptămâni. (...) Vrem să lucrăm cu hotărâre, optimism şi realism în acelaşi timp", a afirmat el.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close