Antena 3 Actualitate Ministrul Culturii a cerut majorarea salariilor. Un angajat câştigă 1.200 lei. Ce a răspuns Ponta

Ministrul Culturii a cerut majorarea salariilor. Un angajat câştigă 1.200 lei. Ce a răspuns Ponta

de M.Z.    |    15 Mai 2013   •   17:56
Ministrul Culturii a cerut majorarea salariilor. Un angajat câştigă 1.200 lei. Ce a răspuns Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a solicitat în Guvern majorarea salariilor pentru angajaţii din minister, motivând că nivelul remuneraţiei este cel mai mic din administraţia centrală, însă premierul Victor Ponta i-a spus că în prezent nu sunt fonduri suplimentare pentru o astfel de creştere, informează surse oficiale, citate de Mediafax.

Daniel Barbu a prezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului un document în care se arată că salariul mediu în minister şi la instituţiile subordonate este cel mai redus comparativ cu alte ministere, respectiv în jurul a 1.200 lei, conform aceloraşi surse.
 
"Nota a fost prezentată foarte pe scurt, premierul Ponta afirmând că este la curent cu această situaţie, dar că în prezent nu are de unde aloca fonduri suplimentare în acest scop. Ministrul Culturii a precizat, la rândul său, că înţelege constrângerile bugetare, dar a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra acestei stări de fapt", au declarat sursele citate.
 
Premierul Ponta a declarat în mai multe rânduri că cel puţin pentru acest an nu pot fi operate creşteri salariale în sectorul bugetar.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close