Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Externe Andrei Marga, verificat de urgenţă de CNSAS

Ministrul de Externe Andrei Marga, verificat de urgenţă de CNSAS

Ministrul de Externe Andrei Marga, verificat de urgenţă de CNSAS
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Mai 2012   •   15:52

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) verifică în procedură accelerată o serie de acuzaţii vehiculate în ultima perioadă, privind posibila colaborare a ministrului de Externe, Andrei Marga, cu fosta securitate.

Solicitarea a fost făcută în şedinţa Colegiului de Florin Abraham, membru CNSAS, informează Agerpres.

"În şedinţa de astăzi (n.r. - marţi) a Colegiului CNSAS, am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României.(...)Solicitarea a plecat de la speculaţiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, potrivit căruia , cu referire la dl. Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care dl. Marga ar fi colaborat cu Securitatea" a precizat Abraham.

"Personal, regret intoxicarea spaţiului public cu afirmaţii care nu sunt confirmate de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, alegaţii ce ar putea afecta capacitatea de acţiune politico-diplomatică a ministrului Afacerilor Externe, aducând astfel prejudicii intereselor de stat ale României", a precizat reprezentantul CNSAS.

Potrivit cadrului legislativ în vigoare - Ordonanţa nr. 24 din 2008 - CNSAS îi verifică din oficiu pe membrii Guvernului.

×
Subiecte în articol: andrei marga ministru de Externe CNSAS
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close